Rouwregister n.a.v. overlijden ereburger Jan Hoet

Op donderdag 27 februari 2014 overleed ereburger Jan Hoet. In februari 2013 kreeg Jan Hoet de titel van ereburger omwille van zijn bijzondere band met Geel. Met zijn ereburgerschap en laatste tentoonstelling in Geel, is Jan Hoet het beste wat onze stad het laatste jaar overkomen is. Voor Hoet was Middle Gate '13 zijn artistiek testament, een cadeau voor zijn thuisstad. Het stadsbestuur opende een rouwregister. Wie een steunbetuiging wil neerschrijven nog tot en met donderdag 6 maart in het stadhuis terecht. Van vrijdag 7 maart tot en met zondag 9 maart ligt het rouwregister in De Halle. Online je steun betuigen kan ook, door onder het bericht op www.geel.be een reactie achter te laten.

meer info: onthaal, 014 56  60 01, info@geel.be

Jobstudenten en monitoren gezocht!

Voor de maanden juli en augustus zijn het stadsbestuur en AGB Sport op zoek naar telkens 10 jobstudenten voor de stedelijke werkplaats,  telkens 2 jobstudenten voor de dienst burgerzaken,  monitoren voor de stedelijke jeugddienst en  jobstudenten redder voor AGB Sport. De selectie gebeurt op basis van een sollicitatiegesprek in de tweede week van de paasvakantie. Meer informatie over de functies, de aanwervingsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure vind je op de stedelijke website.

meer info: www.geel.be

Werken op kruispunt bij Geel-West

Maandag 3 maart 2014 start de heraanleg van het kruispunt van de Grote Steenweg (N19), Vossendaal en de Van Doornelaan in het kader van het project Noord-Zuid Kempen. De herinrichting van het kruispunt gebeurt in deelfasen om de hinder tot een minimum te beperken. De eerste fase start op 3 maart en neemt ongeveer 1 maand in beslag. Daarbij wordt de oostelijke helft (kant Vossendaal) van het kruispunt aangepakt. Dat betekent dat Vossendaal ter hoogte van de Grote Steenweg 1 maand lang in beide richtingen afgesloten wordt. Het verkeer van en naar Vossendaal moet tijdelijk omrijden via Liessel.

De tweede fase start eind maart en duurt een 6-tal weken. De westelijke helft (kant Van Doornelaan) van het kruispunt wordt dan onder handen genomen. Dat gebeurt per rijstrook zodat de Van Doornelaan steeds bereikbaar blijft. Tijdens de eerste 3 weken van de tweede fase moet het verkeer van Westerlo naar Geel omrijden via Liessel. Voor fietsers wordt er in tijdelijke oversteekplaatsen voorzien. Zo kunnen ze steeds de Grote Steenweg volgen aan de kant van de weg waar er niet gewerkt wordt.

meer info: www.noordzuidkempen.be

Betreed de Jeugdboekenweek op eigen risico!

Tijdens de jeugdboekenweek van 15 tot 30 maart wordt de bibliotheek één van de gevaarlijkste plekken van het land. De bib organiseert dan allerlei activiteiten rond het thema ‘gevaar’. Op woensdag 19 maart van 14 tot 15 uur zorgt een gek, maar fameus gezelschap voor een wervelende poppenkast. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen gratis komen kijken. Inschrijven voor 14 maart is verplicht. Op zaterdag 22 maart staat het leeskasteel in teken van gevaarlijke verhalen. Kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom van 10.30 tot 11.30 uur om te luisteren naar spannende avonturen. Het uitgebreide programma vind je op http://bibliotheek.geel.be.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be